Bissel Strona Główna Bissel
Forum poświęcone grom fabularnym

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Komentarze (Sekal)
Autor Wiadomość
Sekal 
Szara Eminencja

Wysłany: 2007-03-02, 22:44   

Wyjaśnijmy sobie jedno: nie winię tu tylko graczy, jestem tak samo winny jak i oni, gdyż też nie postowałem regularnie, zawalony robotą i przeprowadzką. Ale to wszystko zbiera się w kupę i wychodzi, że jeśli weźmiemy pod uwagę kryteria to nie wygrał i tak nikt. A od oceny i wyłonienia zwycięzcy po tych kilku postach wolałbym się powstrzymać. Może wypowie się tu też w końcu Bielon, bowiem to on był (no i jest) pomysłodawcą konkursu i fundatorem nagrody.

Helios, może i masz rację, ale wyobraź sobie konkurs w wersji telewizyjnej, idola by długo nie szukać. A potem wyobraź sobie, że wybieramy owego idola już w drugiej rundzie tegoż konkursu (czyli teatralnej jak dobrze pamiętam). Nie byłoby to zbyt rozsądne prawda? Zwłaszcza, że prócz odgrywania liczyło się dla mnie również to, co robią postaci i jak dążą do swoich celów. A do tego jeszcze nie doszliśmy, gdyż w obecnym stanie sesji nie bardzo mieli się czym wykazać. Oceniać jedynie na podstawie 1 z 3 głównych kryteriów oceny? Ja się tego nie podejmę, gdyż nie jestem w stanie wyłonić tu zwycięzcy.

Popcok 

Wysłany: 2007-03-03, 08:58   

A teraz kwestia dla mnie ważniejsza. Czy sesja pójdzie do przodu czy jest to jej ostateczny koniec?

Sekal 
Szara Eminencja

Wysłany: 2007-03-03, 11:13   

Hm, mam 2 graczy. Christoff gdzieś zniknął, Suarrilk wyjechała, nie wiem co z Hiją. Sesja ruszyłaby, jeśli bym dorekrutował kilku graczy...

Bielon 
Rzeźnik
Rzeźnik

Wysłany: 2007-03-09, 12:04   

Wezwany do odpowiedzi, z racji wcześniejszego natłoku zdarzeń, wypowiem się teraz. Kilka osób przestrzegało mnie, że pomysł konkursu "Grammy" w wersji PBF nie wypali. Z czasem, obserwując z coraz większą irytacją postępy sesji musiałem w duchu przyznać im rację. Mimo to próbowałem na łamach tych komentarzy zdeterminować Graczy i MG. Nie udało się.

Poniekąd muszę zgodzić się ze zdaniem i Heliosa i Sekala. Sesja konkursowa nie powinna paść z przyczyn leżących po stronie organizatorów konkursu, lecz też MG nie może pisać sam z sobą, lub z 2-3 spośród większej ilości Graczy. To determinuje poczucie zniechęcenia u wszystkich.

Jednakże mężczyzn ocenia się po tym jak kończą, a mam w zwyczaju kończyć swoje projekty i nie rzucać słów na wiatr. Stąd moja propozycja: Jeśli jest wola i chęć powtórnego przeprowadzenia Etapu Finałowego, gotów jestem poprowadzić tę sesję pisząc i oczekując pisania. Teraz piłka jest po stronie Waszej, moi mili Gracze.

Pozdrawiam
B

Gantolandon 
Gracz

Wysłany: 2007-03-09, 12:16   

Z mojej strony - z chęcią.

Hija 
drama queen

Wysłany: 2007-03-09, 14:56   

at your service.

Ifryt 
Gracz
Ten od życzeń

Wysłany: 2007-03-09, 15:28   

No tak, ale np. taka Suarrilk jest w tej chwili w Moskwie... :neutral:

Popcok 

Wysłany: 2007-03-09, 18:09   

Bielon napisał/a:
No tak, ale np. taka Suarrilk jest w tej chwili w Moskwie...

A szanse miałaby spore bo pisze dobrze w moim mniemaniu...

WitchDoctor 
Gracz
-

Wysłany: 2007-03-09, 18:15   

Moja faworytka.

Bielon 
Rzeźnik
Rzeźnik

Wysłany: 2007-03-09, 19:24   

Cóż, abstrachując od tego jak w kontekście uczestnictwa w konkursie wygląda wyjazd uniemożliwiający pisanie, myślę, że wobec NIEROZWIĄZYWALNYCH problemów pozostało nam chyba ocenić uczestników na podstawie tego, czego w konkursowej sesji dokonali.

W związku z powyższym postaram się w możliwie najbliższym czasie uruchomić ankietę, która pozwoli nam wyłonić zwycięzcę.

Hija 
drama queen

Wysłany: 2007-03-09, 19:37   

znaczy nie będzie bielonowej sesji konkursowej? :(

edit: szkoda wielka w mojej opinii. nie jest najlepszym pomysłem ocenianie graczy na podstawie li i jedynie sesji konkursowej. zapewne nie muszę o tym mówić, bo rzecz to dla wszystkich oczywista, ale prawda to stara jak świat ze nie ma rodzaju rozgrywki, która pasowałaby wszystkim. W moim przypadku "prolog do Kara Turr" był właśnie tym mało odpowiadającym rodzajem. z mało mi, za płytko, za mało wymagająco. no offense, ale sądzę, że jeśli zbiera sie w konkursie "najlepszych" (traktuję ten termin z duuużym przymrużeniem oka, proszę mi sie nie rzucać przezeń do gardła) to ja osobiście nie widzę w takiej sesji innego prowadzącego niż największa sława pośród naszych forumowych mg ;)

Bielon 
Rzeźnik
Rzeźnik

Wysłany: 2007-03-09, 20:49   

Powiem Hekato, może się zgodzi. :wink:

K.D. 
Bóg Tła

Wysłany: 2007-03-09, 20:53   

Tak się zastanawiam... czy nie można było ocenić graczy na podstawie już odegranych sesji PBF i uzyskać oceny ich MG, zamiast bawić się z szopką w sesje, z których obydwie(eliminująca i właściwa) upadły?

To są moje poglądy. Jeśli te się Wam nie podobają, to mam inne.
Ostatnio zmieniony przez K.D. 2007-03-09, 22:59, w całości zmieniany 1 raz  

Hija 
drama queen

Wysłany: 2007-03-09, 22:58   

już nie bądź taką skromnisią, Bielon :P

Bielon 
Rzeźnik
Rzeźnik

Wysłany: 2007-03-09, 23:23   

Cytat:
Tak się zastanawiam... czy nie można było ocenić graczy na podstawie już odegranych sesji PBF i uzyskać oceny ich MG, zamiast bawić się z szopką w sesje, z których obydwie(eliminująca i właściwa) upadły?

Ja bardzo szanuję i lubię tych wszystkich, którzy po niepowodzeniu jakiegoś pomysłu potrafią doskonale wskazać alternatywne sposoby przeprowadzenia tego pomysłu. Tyle, że po czasie. To krew i sól tej ziemi. Tacy bowiem jesteśmy wszyscy. Polacy. A gdzie ci pomysłodawcy byli, nim relizacja pomysłu nastąpiła? :lol:

K.D. 
Bóg Tła

Wysłany: 2007-03-10, 08:18   

Cóż <wzrusza ramionami> Taka nasza natura ;) Pomysł konkursu pojawił się i niemal zrealizował między jednym a drugim moim wejściem na kompa, wtedy też było za późno na alternatywy i marudzenia. Zresztą, uderzyło mnie to dopiero wczoraj.

malahaj 
Zgniły

Wysłany: 2007-03-10, 13:02   

Bielon napisał/a:
Ja bardzo szanuję i lubię tych wszystkich, którzy po niepowodzeniu jakiegoś pomysłu potrafią doskonale wskazać alternatywne sposoby przeprowadzenia tego pomysłu. Tyle, że po czasie. To krew i sól tej ziemi. Tacy bowiem jesteśmy wszyscy. Polacy. A gdzie ci pomysłodawcy byli, nim relizacja pomysłu nastąpiła?

Z tego, co pamiętam, to tego typu pomysły pojawiały się już wcześniej. Sesja konkursowa, podobnie jak i eliminacyjna to znikomy materiał do oceny graczy. Odnoszę wrażenie, że większość postaci/graczy, jeszcze nie pokazała, na co je/ich stać. Poza tym nie oszukujmy się, skoro ta sesja, podobnie jak eliminacyjna, skończyła się zanim jeszcze na dobre się zaczęła, to i tak takie ocenianie, o jakim mów KDoM będzie miało miejsce. No i czy zanim przystąpimy do oceny, nie powinniśmy zobaczyć postacie?

Shade 

Wysłany: 2009-08-12, 18:03   

Kara Turr, haha.
Uważałem Cię Bielon za kogoś o większej fantazji. Pewnie imiona swoich postaci przepisujesz z nekrologów z Wyborczej.

Jier 
Real McCoy

Wysłany: 2009-08-13, 22:09   

Shade napisał/a:
Kara Turr, haha.
Uważałem Cię Bielon za kogoś o większej fantazji. Pewnie imiona swoich postaci przepisujesz z nekrologów z Wyborczej.

Shade 

Wysłany: 2009-08-13, 23:20   

Skoro tak przemyślę to jeszcze.

Odpowiedz do tematu